[Guzngzhou] Sunday lunch (180304)


2018-03-04 SUN


Lunch between workshops at a traditional local restaurant. Failed to track the whereabouts. I'd better keep GPS records for the next trips.
워크샵 중간에 점심을 먹은 곳인데 단서가 부족해서 세부 정보 검색은 결국 실패.


The area we had the workshop looks similar to Jongno, which is the center of Seoul where the old and the new is mixed.
워크샵을 한 지역은 서울의 종로 느낌이 났는데, 옛 모습과 현대식 건물들이 섞인 모양새가 그랬다.


Water canon is pouring water to giant trees.
대륙의 나무에 물주기 스케일.


So grand, So Chinese.
역시 대륙.



This restaurant seems to be famous for specific style of rice and soup.
덮밥과 국물요리로 유명한 집 같았다.



They had various soups so was good to share with a large group of people.
국물 요리 종류가 꽤 다양해서 여럿이 와서 나눠먹기 좋았다.


We talked about expressions related to food and I learned that "delicious" in Chinese sounds like "pervert" in Korean.
음식과 관련된 표현들을 서로 조금씩 가르쳐줬는데, 내가 제대로 들었다면 맛있다는 말이 "호색"이란다. 그래서 "호색"이 한국어로 무슨 뜻인지 알려줬다.


Now back to the workshop.
다시 워크샵으로.

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