[Prague] Casserol ★★★★☆

Karlova 147/44, Prague 110 00, Czech Republic
+420 211 221 420
www.casserol.cz
restaurant@casserol.cz
★☆

open daily
Breakfast 7 a.m. - 10 a.m.
Restaurant 11.30 a.m. = 12 a.m.

Unique and delicate menus. Prague is a tourist city, and that means there tons of restaurants that looks nice but food is terrible. Casserol is located underground so you can't enjoy Prague while dining, but this is the place you should visit if you look for real cuisine with comfortable service.

2015. 6. 11. 목.

점심은 Caffe 5에서 간단히 먹었으니 저녁은 근사하기 먹어야지. 기왕이면 까를교가 내다보이는 강변 레스토랑에서 근사한 저녁을 먹고 싶었으나 시간이 너무 늦어서 리뷰 좋은 레스토랑은 대부분 영업이 끝나 있었다. 뷰는 포기하고 제대로 된 식사가 하고 싶어서 올드타운쪽으로 조금 더 들어가서 찾은 곳이 Casserol이다.






계단으로 내려가면 주방부터 보이는 특이한 구조다. 하얀색의 깔끔한 주방.


정작 테이블이 놓인 실내는 지하의 벽 질감을 그대로 살린 시크한 분위기다.


지하감옥처럼 보이는 창문 옆에 설치된 스피커가 이색적이다.


군더더기 없는 깔끔한 테이블 세팅






Velkopopovicky kozel dark on tap 0.4l 48

Slow-cooked oxtail bouillon 76
with meat, spring vegetables and soft herb egg noodles

Red lentil salad 192
with fresh sprouts, radishes and a delicate coarse-grain mustard and honey dressing

렌틸의 식감과 반숙 계란후라이 특이했던 샐러드.

Krkonosske kroupeto 286
traditional North Bohemian barley risotto with poached green asparagus and oyster mushrooms

어디서도 보기 힘든 독특한 스타일의 리조또.

Rolled pork belly with herbs 326
celeric puree, leaf spinach and garlic confit

하이라이트는 지방 부위의 풍미를 그대로 살린 돼지고기. 하지만 입맛 안맞으면 김치 찾을 포스.




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